Davio Larnout

2020-04-20

Opleiding volgen vanuit je kot? Radix helpt je op weg!

Door de huidige coronasituatie, zitten steeds meer mensen thuis met technische werkloosheid. Daarom lanceert Radix op 20 april de gratis webapplicatie #LeerInUwKot, gesteund door Accent, Agoria, Jobat en VDAB. Dankzij deze tool kunnen gebruikers op een snelle en eenvoudige manier online opleidingen zoeken die perfect aansluiten bij hun job. Zo kunnen ze de tijd in zelfisolatie gebruiken om het beste uit zichzelf te halen. 

Iets meer dan een maand geleden werd de lockdown aangekondigd in ons land. Horecazaken en niet-essentiële winkels moesten verplicht sluiten en ook andere bedrijven kregen het moeilijk, met veel tijdelijke werkloosheid als gevolg. Meer dan 1 miljoen Belgen zitten intussen noodgedwongen thuis, een cijfer dat nog steeds blijft groeien. 

Thuiszitten hoeft echter niet te betekenen dat je stilstaat. Davio Larnout, CEO van Radix: “Mensen proberen nuttig bezig te blijven, en storten zich onder meer op de lenteschoonmaak. Maar ook van thuis uit kan je je (toekomstige) carrière boosten, om zo een betere versie van jezelf te worden en sterker uit deze storm te komen”. Vanuit die visie besloot Radix #LeerInUwKot te ontwikkelen, een webapplicatie die je helpt om op een snelle en eenvoudige manier online opleidingen te vinden die perfect aansluiten bij je (toekomstige) job. Samen met zijn partners Accent, Agoria, Jobat en VDAB wil Radix op die manier tijdelijk werklozen helpen en iets terugdoen voor de maatschappij.

Gedreven door artificiële intelligentie

De webapplicatie #LeerInUwKot is zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk. Het enige wat je als gebruiker hoeft te doen, is je beroepstitel of een vaardigheid naar keuze ingeven. De achterliggende software – aangestuurd door artificiële intelligentie – zal daaruit vervolgens de vaardigheden afleiden die bij je functie passen en je een overzicht bezorgen van alle relevante online opleidingen uit de duizenden opleidingen die beschikbaar zijn op het platform. Met één eenvoudige klik kan je vervolgens doorklikken naar de website van een opleiding naar keuze om je aan te melden. 

Hoewel de applicatie op het eerste zicht op een standaard zoekmachine lijkt, is de achterliggende technologie veel complexer. “Met behulp van artificiële intelligentie – meer specifiek Natural Language Processing (NLP) – leert de applicatie om menselijke taal te begrijpen en te verwerken”, licht Davio Larnout, CEO van Radix toe. “Dat zorgt ervoor dat de tool niet alleen in staat is om meer nauwkeurige en relevante resultaten weer te geven, maar ook om nieuwe begrippen bij te leren en nieuwe verbanden te leggen. Zo maakt #LeerInUwKot je zoektocht naar een interessante opleiding heel wat eenvoudiger.” 

Vele (virtuele) handen maken licht werk

Voor Davio Larnout, CEO van Radix, staat het helpen van andere mensen centraal, zeker in de huidige crisissituatie: “De voorbije jaren brachten we heel wat projecten in de HR-sector tot een goed einde, steeds met éénzelfde doel voor ogen: het leven van mensen verbeteren met behulp van technologie. Door de coronapandemie is dat vandaag meer dan ooit noodzakelijk”. 

Rika Coppens, CEO van Accent: “Bij Accent zijn we al langer een pleitbezorger voor levenslang leren. We zijn er namelijk van overtuigd dat de structurele tekorten op de arbeidsmarkt, en meer specifiek in bepaalde beroepen, via bijscholing ondervangen kunnen worden. Deze lockdown-periode kan voor sommigen het juiste moment zijn om zich bij te scholen. Daarom willen wij dit initiatief maximaal ondersteunen.”

Mark Maldeghem, CEO van Jobat: “Ik geloof in een versnelling van digitale tools in de jobmarkt omwille van het corona-effect. Zo zetten we met Jobat graag onze schouders onder dit nieuwe project, omdat de focus op levenslang leren en het continu bijschaven van competenties ligt. Dat ligt in lijn met onze missie om quasi alle Vlamingen die jobat dagelijks meermaals bereikt, te begeleiden gedurende hun loopbaan, in hun huidige job of op weg naar een nieuwe job.”

Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB: We kennen Radix al langer als een innovatieve partner. Eerder werkten ze voor VDAB de technologie uit achter jobsuggesties die werkzoekenden krijgen obv. artificiële intelligentie. We zijn dan ook blij om te zien dat ze met iets nieuw komen. Met deze applicatie zal wie iets wil bijleren gemakkelijker zijn weg vinden in de 500 online cursussen van VDAB en die van andere organisaties.

Jeroen Franssen, senior expert arbeidsmarkt & arbeidsorganisatie bij Agoria: Uit onze ‘Be The Change’-analyse blijkt dat bijblijven met digitale ontwikkelingen voor veel bedrijven de kernuitdaging is en dat de toekomstige manier van werken voor velen drastisch zal wijzigen. De huidige situatie versnelt deze evolutie en zet de zaken extra op scherp. Nu is dan ook een ‘momentum’ om iedereen aan te sporen om zich te trainen, om haar of zijn digitale vaardigheden verder te ontplooien. #LeerInUwKot toont heel laagdrempelig de weg om zelf het initiatief te nemen en de digitale slagkracht te verhogen.

Over Radix

Radix is een AI solutions provider met kantoren in Brussel en Gent. Het bedrijf definieert, ontwerpt en ontwikkelt AI-oplossingen waarbij de mens centraal staat. Radix’s missie is om klanten te helpen groeien en het leven van mensen te verbeteren. Om dat te bereiken ondersteunt het bedrijf organisaties met behulp van artificiële intelligentie en leidt hen naar een hogere productiviteit en winst.

Het Radix-team is voortdurend op zoek naar nieuwe en performantere oplossingen en daagt elkaar uit om met de beste ideeën te komen, zowel voor klanten als het bedrijf zelf. De cruciale factor om dat te bereiken, is volgens Radix te vinden in de gebruikservaring van de oplossingen. 

Klanten waarmee Radix werkt: Brussels Airport, VDAB, GSK, Belga, Atlas Copco, Macadam en meer!